ÇÜ'den Atatürk Üniversitesi Rektörü'ne tepki

Haber Giriş : 16 Haziran 2005 17:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, mezuniyet törenlerinin en iyi şekilde kutlanması ve eğitim kurumlarının zedelenmemesi gerektiğini söyledi.

Akınoğlu, Adana Sağlık Yüksekokulu'nun 2004-2005 eğitim öğretim yılı mezuniyet törenindeki konuşmasında, mezuniyet törenlerinin öğrencilerin ve ailelerinin en önemli günlerinden biri olduğunu söyledi.

Mezuniyet törenlerinin en iyi şekilde kutlanması ve Türkiye'nin geleceği olan gençlerin yetiştiği eğitim kurumlarının zedelenmemesi gerektiğini ifade eden Akınoğlu, şöyle devam etti: ''Bu konuda öğrencilerimizin duygularını ve düşüncelerini paylaşmalı, onlarla birlikte mezuniyetlerini kutlamalıyız. Aileleri kutluyorum. Çünkü, eğitimde en büyük pay onlarındır. Yetiştirdikleri çocuklar, çeşitli yerlere dağılıp ülkeyi daha iyi hale getirmek için hizmet verecekler.''

Akınoğlu, sağlık ve etik değerlerin korunmasının önemine dikkati çekerek, yeni mezun olan 53 ebe ve 46 hemşireye, hasta ve yakınlarıyla bu kurallar çerçevesinde yaklaşmalarını öğütledi.

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Tanju Altunsu da bir yaş altı bebek ile doğum sırasında anne ölümlerinin eğitimli ebe ve hemşireler sayesinde azaltılacağını ifade ederek, işsizliğin yoğun olduğu dönemde mezunların bu açıdan şanslı olduklarını kaydetti.

Konservatuvar öğrencilerinin müzik dinletisi ve meslek andının okumasının ardından, diploma törenine geçildi. Okul birincisi Nihal Doğan Aydın, diplomasını Akınoğlu'ndan aldı ve mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu levhayı çaktı.

Törene, Rektör Yardımcısı Hasan Fenercioğlu, Adana Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mehmet Macit İlkit, Hemşirelik Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Gürsel Öztunç ile aileler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber